Pispalan Sottiisi tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainassa

Olemme joutuneet seuraamaan uutisia Ukrainaan kohdistuvista, epäinhimillisistä ja raakalaismaisista sotatoimista surullisina ja järkyttyneinä. 

Suomen Nuorisoseurat nuorisoalan järjestönä sekä sen järjestämät tapahtumat kuten Pispalan Sottiisi kannattavat vankasti solidaarisuutta, yhdenvertaisuutta ja rauhanomaisuutta. Suomen Nuorisoseurat on mukana yhteisissä kannanotoissa sekä nuorisoalan kattojärjestö Allianssin että Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen kanssa ja tuomitsee Venäjän sotatoimet. Nuorisoseurat vetoaa nuorisoseuralaisia auttamaan hädässä olevia Ukrainan kansalaisia. 

Suomalainen kansanmusiikki ja kansantanssi perustuvat rauhan edistämiseen ja ihmisten, yhteisöjen ja kansojen keskinäiseen kunnioitukseen. Folk-tapahtumat ovat eri kulttuurien välisiä kohtaamisia, jossa riemulla ja ylpeydellä esitellään ja iloitaan eri kansallisuuksien kulttuurisesta pääomasta tanssin ja musiikin avulla. 

Sotatoimista johtuen Pispalan Sottiisi keskeyttää yhteistyön venäläisten esiintyjäryhmien kanssa. Haluamme korostaa, että ymmärrämme, etteivät venäläiset tanssiryhmät tai tavalliset venäläiset ihmiset ole syyllisiä sotaan.  

Pispalan Sottiisi on syrjinnästä vapaa festivaali. Kesätapahtumassamme jokainen osallistuja on arvokas, emmekä hyväksy venäjänkielisiin henkilöihin kohdistuvaa arvostelua tai syrjintää.  

Kannustamme kaikki osallistumaan Ukrainan tukemiseen. Pispalan Sottiisi lahjoittaa jokaisesta maaliskuun aikana ostetusta festivaalin osallistujapassista 1 euron Suomen Punaiselle Ristin hätäapukeräykseen Ukrainan hyväksi. Osallistujapassit tulevat myyntiin 15.3. 
 
Rauhaa ja folkia! Yhdessä olemme vahvempia.