Pispalan Sottiisi

(Shortly in English, click here!) 

Pispalan Sottiisi on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä, kansainvälisistä kansantanssifestivaaleista, joka järjestetään parillisina vuosina Tampereella, kesäkuun puolen välin paikkeilla. Tapahtuman ohjelmaan kuuluu konsertteja, koulutusta, seminaareja, yötansseja sekä klubi-iltoja. Kansainvälisen mausteen tapahtumaan tuovat kansainväliset vieraat.

Pispalan Sottiisi on järjestetty vuodesta 1970 lähtien. Tapahtuman historiassa on nähty sottiisikilpailuja Pispalan harjulla, pääjuhlia Pyynikin kentällä ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa sekä konsertteja eri puolilla Tamperetta. 

Pispalan Sottiisi on kansainvälisen C.I.O.F.F.-perinnefestivaalien organisaation ja Finland Festivals -juhlaketjun jäsen. Tapahtuman järjestää Suomen Nuorisoseurat yhdessä Tampereen kaupungin kanssa. 

Pispalan Sottiisin vuosiohjelmat 2022

Pispalan Sottiisia tanssitaan ja soitetaan seuraavan kerran 15.-19.6.2022. Yli 50-vuotias kansantanssifestivaali kokoaa yli 1500 eri-ikäistä kotimaista ja kansainvälistä esiintyjää Tampereelle. Juhlaan tuotetaan kaksi suurta tanssijoiden yhteisproduktiota. Aikuisten tanssijoiden ”Haapa” syventyy tanssin ja luonnon harmoniaan ja lasten ja nuorten toteuttama ”Metsän lapsi” sukeltaa metsään ja satuperinteen maailmaan. Vuosiohjelmat löytyvät Tanssinriemu.fi-sivustolta.

Insert Image