Pispalan Sottiisi

Pispalan Sottiisi on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä, kansainvälisistä kansantanssifestivaaleista, joka järjestetään parillisina vuosina Tampereella. Tapahtuman ohjelmaan kuuluu konsertteja, koulutusta, seminaareja, yötansseja sekä klubi-iltoja. Kansainvälisen mausteen tapahtumaan tuovat kansainväliset vieraat.

Pispalan Sottiisi on järjestetty Tampereella vuodesta 1970 lähtien. Tapahtuman historiassa on nähty sottiisikilpailuja Pispalan harjulla, pääjuhlia Pyynikin kentällä ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa sekä konsertteja eri puolilla Tamperetta. 

Vuonna 2020 kansainvälinen Pispalan Sottiisi ja valtakunnallinen Nuori Kulttuuri -tapahtuma  juhlistavat 50-vuotista taivaltaan yhteisessä SottiisiMoves 2020 tapahtumassa. Se on kaikille tanssista ja folkista kiinnostuneille avoin tanssin ja musiikin juhla, jossa erilaiset tyylit ja tekijät kohtaavat. 
Tapahtumakokonaisuuden järjestää Suomen Nuorisoseurat yhdessä Tampereen kaupungin kanssa.

Kesällä 2020 Pispalan Sottiisi tuo SottiisiMoves –tapahtumaan reilun kattauksen kansantanssia, tapahtuman klassikoita ja hitusen uutta.

Pispalan Sottiisia on järjestetty vuodesta 1970 lähtien, ja se on kansainvälisen C.I.O.F.F.-perinnefestivaalien organisaation ja Finland Festivals -juhlaketjun jäsen. 

Insert Image