Tanssimyllyn tulokset luettavissa Nuorisoseurojen verkkosivuilta

Nuorisoseurojen joka toinen vuosi järjestettävä Tanssimylly-kansantanssikatselmus järjestettiin osana Pispalan Sottiisia 16.–19.6. Viikonlopun aikana nähtiin viisi katselmuskonserttia, joihin osallistui 350 tanssijaa 31 eri ryhmästä. Konsertit keräsivät Tampereen konservatoriolle 1500 katsojaa.

Tanssimyllyn raadissa oli tänäkin vuonna tanssin ja musiikin kokeneita ammattilaisia. 15–20-vuotiaat-, yli 35-vuotiaat- ja yli 55-vuotiaat -sarjoihin osallistuneiden ryhmien raatiin kuuluivat Salla Korja, Viljami Pekkala ja Jussi-Pekka Piirainen sekä sihteereinä Rene Ounaslehto ja Nelli Terävä.

Yleinen-sarjan raatiin kuuluivat Petri Hoppu, Tiina Lindblad ja Elisa Seppänen sekä sihteereinä Tatu Aspelund, Eeva-Maria Kauniskangas, Ida Kujala ja Jenna-Riikka Mäkinen.

Ryhmiä arvioineen ammattiraatien mukaan esityksissä näkyi valtava esittämisen ilo ja halu. Teokset olivat monipuolisia, moniulotteisia ja niissä ilmeni tanssin ja musiikin yhteyden kehittyminen ja paritanssien vahva nousu. Katselmus valoi luottamusta kansantanssin tulevaisuuteen.

Tanssimylly-katselmus taitosarjanimeämisineen on odotettu tapahtuma kansantanssiryhmille. Tulokset julkistettiin sunnuntaina 19.6. Pispalan Sottiisin päätöskonsertissa.

Voit lukea Tanssimyllyn 2022 taitosarjanimeämiset ja kunniamaininnat täältä.

Kuva: Kansantanssiryhmä Kimara, kuvaaja Timo Hukkanen