Pirkanmaan rahasto myönsi 5000 euron avustuksen Pispalan Sottiisin Metsän lapsi -teokselle

TIEDOTE 13.5.2022

Pispalan Sottiisi on Tampereella 15.–19.6. järjestettävä, yksi Pohjoismaiden suurimmista kansantanssi- ja kansanmusiikkifestivaaleista. Festivaalilla esitettävälle, lasten ja nuorten Metsän lapsi -yhteisohjelmalle on tänään perjantaina myönnetty Pirkanmaan rahastolta 5000 euron avustus. Metsän lapsi on mittava suurproduktio, jonka useat sadat lapset ja nuoret esittävät Pispalan Sottiisi -festivaalin päättöpäivänä sunnuntaina 19.6. Pyynikin palloiluhallissa.

Metsän lapsi -teos sukeltaa mielikuvituksen maagiseen maailmaan. Koko perheen teos kertoo luonnon ja metsän ainutlaatuisesta kyvystä inspiroida lasta leikkiin ja näkemään kerrostalot jättiläisinä ja sadevesikaivot hiidenkirnuina. Metsän lapsi -teos kertoo Mellistä, joka tempautuu arkisissa leikeissään mielikuvituksen voimalla hurjaan seikkailuun, jossa häntä opastavat metsän kiehtovat olennot, kuten Auroorat, Kivijalat ja Männinkäiset. 

Metsän lapsi -produktion taiteellisena johtajana toimii tanssinopettaja Elina Vuoksiola. Vuoksiola on käsikirjoittanut teoksen ja ohjaa esityksen Pispalan Sottiisissa. Koreografeina teoksessa ovat Kaisa Alatalo, Paula Kettu, Siiri Suoniemi ja Béla Gazdag. Teoksen musiikin on säveltänyt Marjaana Puurtinen ja puvustuksen suunnittelee Laura Hannula. Pispalan Sottiisissa nähtävä esitys on musiikki-, tanssi- ja teatterialan ammattilaisten pitkään jatkuneen yhteistyön tulos. 

Pispalan Sottiisi Tampereella 15.–19.6.2022. Tapahtuman järjestää Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Metsän lapsi esitetään Pispalan Sottiisi -festivaalilla sunnuntaina 19.6. klo 13 Pyynikin palloiluhallilla. Liput esitykseen ovat juuri nyt myynnissä. Lue lisää Metsän lapsi -teoksesta täällä tai tutustu yhteisohjelman kokonaisuuteen osoitteessa www.tanssinriemu.fi