Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Tanssiralli II

14/06 klo 11:00 - 12:00

5€ - 12€
Rajan Nuorten Karkelo, kuva Essi Roisko
Tanssiralli II

Kansantanssikatselmus lasten ja nuorten ryhmille: HippaKarkelo (Nuorisoseura Rajan Nuoret), Ropina, Pieksut, Siepat ja Säpinä. 

Pyynikkisali, Tampereen konservatorio. Liput 12 € 8 € / 5 € tai Sottiisipassi. 

Hippa esittää teoksen nimi Yksi muiden joukossa. Esitys on tehty kuluvana vuonna, ja haluaa kannustaa jokaista olemaan rohkea oma itsensä. Koreografiasta vastaa Jyrki Kontkanen. 

Musiikki
Värttinä- kiri: Kallio, Matti (sävellys). Värttinä (sovitus)
garmarna- nämndemans-ola: Kansansävelmä. Garmarna (sovitus)
Matit ja maijat- Penttilän sillalla: Jylhä, Konsta [1910-1984] (säv /1). Kansansävelmä, Suomi /2. Matit ja Maijat (sov /1-2).

Karkelo (Nuorisoseura Rajan Nuoret): Häilyvä hämärän raja, 2024, kor. Suvi Rahikainen ja Karkelo.

Esitys vie katsojan metsään, jossa aamuaurinkoa tervehtii kasteisella niityllä keijujen joukko. Hämärän laskeuduttua sama utuinen niitty muuttuu menninkäisten kokoontumispaikaksi. Keijujen ja menninkäisten polut eivät yleensä pääse risteämään, mutta kevätyössä hämärän raja on häilyvä, ja kohtaaminen pääsee tapahtumaan. Eri heimojen tutustuminen synnyttää pelkoa, kateutta ja uhkakuvia.

Musiikki
Riikan Polska (säv. Maksim Purovaara), esittäjä Hohka
Hedna (säv. Andersson), esittäjä Hedningarna
Avoin Kenttä (säv. Hannu Kella), esittäjä Tsuumi Sound system

Ropinan teos (työn)Iloa on pohdintaa tulevaisuudesta, haaveammateista ja haaveilusta. Mitä haluan tehdä tulevaisuudessa? Mitä sinä haluat tehdä? Teos on valmistunut tanssikauden 23-24 aikana ja tanssijat ovat itse olleet vahvasti mukana teoksen luomisessa. Koreografia on Sofia Timosen käsialaa. Ensimmäisenä näemme masurkkaa, jossa päästään työnteon makuun. Masurkan jälkeen nämme haaveilusotteliskan, jossa leikitellään sottiisin, jenkan ja enkeliskan askelilla. Teoksen päättää lennokas polkka, joka vie mennessään. 

Musiikki
Matkamasurkka - Nooli (säv. Aino Kinnunen)
Slangen - Filarfolket (säv. Ale Möller)
The Danish Immigrant - Andreas Tophøj, Rune Barslund, Rasmus Zeberg (säv. Rune Barslund)

Pieksut: Sosiaalinen media on nykypäivänä keskeinen osa paitsi aikuisten myös lasten elämää niin koulussa kuin vapaa-ajallakin. Some vai live? tuo esille ryhmän omia ajatuksia sosiaalisen median tuomista haasteista ja hyödyistä lasten näkökulmasta. Teoksen aihe nousi ryhmältä itseltään ja yhdessä koreografi Emma Laitisen kanssa he ovat luoneet nyt lavalle nousevan teoksen. Teos on koostettu koko ryhmän, opettajan ja apuopettajan voimin, ja esimerkiksi teoksessa nähtävä rap onkin koko työryhmän käsialaa.

Musiikki
Kättönen: säv.san. trad. sov. Hehku
Tetrisjenkka (Tampereen jenkka & Vassun Jenkka): säv. trad/Joonas Oijärvi sov. Joonas Oijärvi
Rap: san. Emma Laitinen, Reetta Peltoniemi & työryhmä
Töitä hakemassa: Säv. Lauri Kotamäki

Kaikki kappaleet esittää Kansanmusiikkiyhtye Hehku

Siepat: Tärkeälle on karjalainen kokonaisuus, jonka ensimmäinen osa on karjalainen laulutanssi ja toinen osa vauhdikas katrilli. Tärkeälle kunnioittaa perinteitä ollessaan samalla mukavasti moderni, kuitenkin tärkeimpänä tuoden lämmön katsojalleen asti.

Teos on osoitettu kaikille meidän elämämme tärkeille ja rakkaille ihmisille, jotka ovat läsnä vaikka emme pyytäisikään. Ovat vaikka olisimme minkälaisia vain ja tekisimme mitä vain. He ovat siinä lähellä ja läsnä, tärkeitä. Kiitos, että olet juuri sinä ja siinä vierelläni! Koreografia: Emma Laitinen & Lotta Terävä

Musiikki
Miiloini - Sari Kaasinen & Sirmakka säv. Sari Kaasinen;
Koppa - Tsuumi säv. Hannu Kella

Säpinä: Vielä kerran valmistusvuosi 2023-2024. Koreografit Béla Gazdag ja Ida Kujala. Teoksella halutaan näyttää säpinäläisten monipuolista osaamista niin rytmiikan, laulun, kuin liikelaatujenkin osalta. Teos on yhdistelty kokonaisuus rauhallisuutta ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Musiikki
Koiranmuotoinen Hambo - Hyperborea Säv. Paula Susitaival, sov. Piia Kleemola, Antti Paalanen, Petri Prauda, Paula Susitaival.
Tellusvalssi - Kalenat Orkesteri/Kalevan Nuorten vuosiohjelmat 2009 Säv. ja sov. Jukka Hannula
Härmän Tappelupolkka - Pirnales trad.

Tiedot

Päivämäärä:
14/06
Aika:
11:00 - 12:00
Hinta:
5€ - 12€
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
Kotisivu:
https://sottiisi.fi/ohjelma/

Järjestäjä

Pispalan Sottiisi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Pyynikkisali
F.E. Sillanpään katu 9
Tampere, 33230 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto