Siepakat Juniorit

Kuva: Oona Sarajärvi

Siepakat Juniorit 15-18-vuotiaita, rohkeasti uuteen heittäytyviä ja avoimin mielin ideoihin suhtautuvia tanssijoita. Heillä on hyvä ryhmähenki ja heillä on hauskaa yhdessä. Ryhmä on myös innokas luomaan itse tanssimateriaalia.

Siepakat Juniorit esittää Tanssimylly-katselmuksessa teoksen Pohjoiset tyväret 2022. ”Pohjoisen tyväret” haastaa tanssijoita yhdistämään kansantanssiin myös nykytanssia. Koreografioihin on sisällytetty myös improvisaation mahdollisuus ja tanssijat saavatkin toteuttaa sitä tietyin raamein omissa kohdissaan.

Teokselle on rakentunut tarina kevään 2022 aikana. Usvaisena aamuna, auringonnousun aikaan, kulkevat tyväret kohti kesäyön valoa. He poimivat maasta jokaikisen vastaantulevan lehden. Niin laskeutuu niittyleinikin kukka, kuuluu laulava ääni, ja usva alkaa nousta. ”Pohjosen tyväret” on tarina yhteen kasvamisesta ja kodin löytämisestä itsensä sekä henkisten sisartensa luota.

Koreografia: Eetu Laitinen, Siina Toimela ja Sini Muranen.
Musiikit:
Kaihoisa masurkka, Yhteisohjelmat 2002
Tuuletar: Loimu, säv. Sini Koskelainen Tuuletar: Ruhtinaan tyttäret, säv. Sini Koskelainen & Venla Ilona Blom, san. Piia Säilynoja & Johanna Kyykoski

Siepakat Juniorit esittää Maailman tuulia -konsertissa Tommi Semerin koreografioimat ja Jukka Hannulan säveltämät teokset Kruga ja Kasutska sekä Siina Toimelan koreografian Kaamoksen taikaa. Teoksen musiikin on säveltänyt Julius Sarajärvi.