Tapahtumapaikat

Tampere-Talo 
Yliopistonkatu 55, Tampere 

Tampere-talo sijaitsee aivan Tampereen keskustan tuntumassa, 500 metriä rautatie- ja linja-autoasemilta.  Tampere-talo on Tampereen Sorsapuistossa sijaitseva Pohjoismaiden suurin konsertti- ja kongressikeskus. Rakennus on otettu käyttöön vuonna 1990 ja taloon valmistui vuonna 2016 uusi laajennusosa.   Tampere-talon kattaa tunnelmaltaan erilaisia konserttipaikkoja. SottiisiMovesin tapahtumapaikkoina toimivat Duetto 1 ja 2, Iso Sali, Maestro, Sorsapuistosali, Pieni Sali ja erilaiset aulatilat. Tampere-talolle on helppo saapua ja saman katon alta löytyvät niin maailman ainoa MuumimuseoRavintola Tuhto kuin Tampere-talo Shop. 

Iso sali

Tampere-talon Isossa salissa esiintyy vuosittain mittava määrä kotimaisia eturivin artisteja sekä kansainvälisiä tähtiä. Tampere Filharmonia konsertoi ja harjoittelee Isossa salissa säännöllisesti. Salin lava muotoutuu helposti erilaisiin tarpeisiin ja katsomossa on kiinteillä istumapaikoilla 1809 paikkaa. Lavan koko on paloraudan etupuolella 15 m leveys x 6 m syvyys ja lavan koko paloraudan takapuolella 15 m leveys x 15 m syvyys. Vapaa korkeus lavan kohdalla on 8 m. 

Esteettömyys: Tampere-talon Isoon saliin on varattu tilaa pyörätuolia käyttäville sekä heidän saattajilleen. Tila on varustettu myös induktiosilmukalla. 

Maestro

Maestro on 235-paikkainen auditorio 3. kerroksessa. Tilan kruunaa Sorsalammelle avautuva, koko seinän levyinen ja lähes 9 metriä korkea maisemaikkuna. Tila voidaan myös pimentää tummilla samettiverhoilla esim. tanssi- ja musiikkiesityksiä varten. Auditoriossa on laadukas esitystekniikka, monipuoliset ripustusmahdollisuudet sekä huippuluokan ääni- ja valaistusjärjestelmä. Sisääntulot onnistuvat lavan oikealta ja vasemmalta puolen. Esiintymislavan koko leveys n.19 m ja syvyys n.7 m. Lattiamateriaali on puu. 

Esteettömyys: Tila on varustettu induktiosilmukalla.  

Pieni sali

Pieni sali on suosittu kokous- ja konserttisali talon toisessa kerroksessa. Tilassa on nousevassa katsomossa permannolla 457 istumapaikkaa ja lisäksi 32-paikkainen parveke. Tilaan rakennetaan SottiisiMovesin sunnuntain konsertteja varten syvennetty lava. 

Esteettömyys: Tampere-talon Pieneen saliin on varattu 10 paikkaa pyörätuolia käyttäville sekä heidän saattajilleen. Tila on varustettu myös induktiosilmukalla. 

Sorsapuistosali

Sorsapuistosali on talon todellinen monitoimitila, joka sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Siellä järjestetään juhlia, messuja, näyttelyitä, pop- ja rock-konsertteja, lastentapahtumia, lanseeraustilaisuuksia, kokouksia, kilpailuja ja erilaisia ryhmäruokailuja. Illan viettoon mahtuu 1000 henkilöä ja penkeillä 500 henkeä. Sorsapuistosaliin rakentuu SottiisiMovesiin oma esiintymislava. 

Saapuminen ja pysäköinti

Saapuminen ja pysäköinti: Katso tarkemmat tiedot parkkipaikoista ja julkisella liikenteellä saapumisesta Tampere-talon sivuilta ja paikallisliikenteen reitit Reittioppaasta. 

Esteettömyys

 • Kaikkiin Tampere-talon kokous- ja yleisötiloihin pääsee esteettömästi. 
 • Taloon on asennettu kynnysluiskat ja automaattisesti avautuvat ulko-ovet. Käytävät ja oviaukot ovat leveitä ja portaikkojen kaiteiden päättymisen huomaa viimeisen askelman kohdalla olevasta tunnisteesta. 
 • Iso sali ja Pieni sali on varustettu  induktiosilmukalla 
 • Tampere-talon Lipputoimistosta löytyvät istuinkartat, joiden avulla kuulokojeen käyttäjille voidaan valita paikat, joissa on mahdollisimman hyvät kuunteluolosuhteet. Lippuvarausta tehtäessä ja lippua ostettaessa kannattaakin mainita kuulokojeen käytöstä. 
 • Suositeltavia paikkoja kuulokojeen käyttäjille ovat esim. Ison salin etupermannolla rivit A1-A15 poislukien rivi A12 
 • Hissit:  
  Sisääntuloaulassa on hissi, jolla pääsee talon kaikkiin kerroksiin ja Ravintola Tuhtoon. Pääaulan toisessa päässä on myös hissi, jolla pääsee kerroksiin. 
 • WC:  
  Talon esteettömät WC-tilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa sekä pohjakerroksessa, jonne pääsee hissillä. 
 • Pysäköinti: Liikuntaesteisten pysäköintiin on varattu erilliset pysäköintipaikat invaliditunnuksin, paikat löytyvät heti pysäköintialueen alkupäästä.  
  Huom! Parkkitalo P-Tampere-talossa on runsaasti portaita. Esteetön kulku vain ensimmäisestä kerroksesta 
Tampere-talo ilmasta

Sampolan Juhlasali ja tapahtumaruokala
Sammonkatu 2, Tampere

Sampola sijaitsee Kalevan alueella vain pienen kävely etäisyyden päästä Tampere-talosta. Sampola valmistui vuonna 1962 ja Sampolan rakennuksessa toimivat Tampereen työväenopiston lisäksi Tammerkosken lukio ja Sampolan kirjasto. Sampolan ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee myös toinen tapahtumaruokaloista.  

Sampolan Juhlasaliin mahtuu noin 530 henkilöä nousevaan katsomoon. Saliin pääsee kävelemällä pääsisäänkäynnistä portaat ylös väli-aulaan, saliin on kaksi pääsisäänkäyntiä. Esiintymislavan leveys on n.10 m ja syvyys 12 m. Lavan takana onnisuu kulkeminen.  

Saapuminen ja pysäköinti

Sampolaan pääsee seuraavilla joukkoliikenteen linjoilla: 1 (1, 1A, 1B, 1C), 3, 17, 20, 25, 28, 29, 37, 80 ja 90.  Lähimmät pysäkit ovat Sampola, Sammon aukio ja Kalevan kirkko. Katso tarkemmin reitit ja bussit Reittioppaasta. 

 • Sampolan kirjaston edessä Kalevan puistotien suuntainen parkkialue (parkkikiekko 4 h)
 • Kaskitien ja Salhojankadun välinen parkkipaikka (parkkikiekko)
 • Kaalamon aukio
 • Kalevan kirkon viereinen parkkipaikka

Huom. Sampolan sisäpihan pysäköinti on tarkoitettu henkilökunnalle: pysäköidä voi ainoastaan erikoisluvalla. Katso tarkemmin Tampereen pysäköintipaikat.

Esteettömyys

 • Juhlasalin yläosassa on muutama paikka varattu pyörätuoleille ja heidän avustajilleen.
 • Tiloista löytyy inva-wc
 • Juhlasaliin toiseen kerrokseen pääsee esteettömästi hissillä.
Sampolan pääovet

Hällä-näyttämö
Hämeenkatu 25, Tampere

Tampereen sydämessä, Hämeenkadun varrella sijaitseva entinen elokuvateatteri palvelee erinomaisesti erilaisten tapahtumien ja seminaarien estradina. Hällä-näyttämö toimii Tanssiteatteri MD:n kotikenttänä.

Loivasti nousevassa katsomossa on hyvä näkyvyys ja intiimi tunnelma ja sen akustiset ominaisuudet mahdollistavat vaativatkin äänelliset kokonaisuudet. Katsomossa on 213 paikkaa. Näyttämön kaksoisjoustolattia sopii erityisesti tanssille. Näyttämön koko on leveydeltään 13-9 m, syvyys 15 m ja korkeus 4,5 m. Reitti esiintymislavalle lämpiöstä kulkee yleisön oikeasta reunasta, ja poistuminen vasemmasta reunasta.

Saapuminen ja pysäköinti

Paikallisliikenteellä saavuttaessa, lähimmät pysäkit ovat Keskustorin pysäkit ja Metson pysäkki. Suurin osa busseista kulkee Keskustorin kautta. Katso tarkemmin reitit ja bussit Reittioppaasta.

Lähimmät pysäköintihallit ovat Tampere Sokos, P-Frenckell ja P-Näsinkulma. Pysäköintipaikat ovat maksullisia. Katso tarkemmin Tampereen pysäköintipaikat.

Esteettömyys

 • Hällä-näyttämön katsomossa on seitsemän pyörätuolipaikkaa, joiden yhteydessä on paikat myös saattajia varten. 
 • Kuulolaitteen käyttäjille tarkoitetut induktiosilmukat toimivat aulatiloissa, näyttämöllä sekä kaikkialla katsomossa.
 • Tiloista löytyy inva-wc.
 • Aulan portaikossa on pyörätuolihissi, jonka kantavuus on 300 kg. Hissin kantoalusta on kooltaan 81,5 x 87 cm. 
Hällä-näyttämön lava

Pyynikkisali, Tampereen Konservatorio
F.E. Sillanpäänkatu 9, Tampere

Pyynikkisali sijaitsee Musiikkiakatemialla Pyynikillä vähä noin kilometrin päässä keskustorilta ja noin kaksi kilometriä rautatieasemalta. Kampuksella toimivat TAMK Musiikin opinnot ja Tampereen konservatorio. Pyynikkisalissa on n. 300 paikkaa nousevassa katsomossa. Esiintymislavan leveys kapeimmalta kohdalta 7,4m ja syvyys 12m. Kulkeminen onnistuu lavan takana.

Saapuminen ja pysäköinti

Paikalle pääsee lähes kaikilla Keskustorilta länteen päin kulkevilla Tampereen joukkoliikenteen busseilla. Katso tarkemmin reitit ja bussit Reittioppaasta.

Lähialueelta löytyy kiekkopysäköintipaikkoja. Katso tarkemmin Tampereen pysäköintipaikat.

Esteettömyys

 • Salissa on pyörätuolipaikkoja rajoitetusti, tasanteelle mahtuu kaksi pyörätuolia.
 • Musiikkiakatemialla on inva-wc.
 • Pääovien edessä portaissa on luiska ja saliin pääsee myös hissillä. Hissi toimii kulkuavaimella, joten sen käyttöön tarvitaan vahtimestaria. Hissiin mahtuu kolmesta neljään henkilöä (mukaan lukien vahtimestari) ja sen käyttö vaatii hieman aikaa, joten ko. palvelua tarvitsevien toivotaan saapuvan ajoissa paikalle.  
Tampereen konservatorion julkisivu

Monitoimitalo 13
Satakunnankatu 13, Tampere

Monitoimitalo 13 on Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden toimintakeskus, joka tarjoaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja harrastuspaikkoja monipuolisesti niin nuorille kuin vanhemmillekin. Ensimmäisessa kerroksessa sijaitsee Info-piste josta saa opastusta ja apua talossa liikkumiseen. 

Saapuminen ja pysäköinti

Monitoimitalo 13 sijaitsee Tampereen keskustassa aivan Hotelli Tammerin, pääpaloaseman ja Koskipuiston kainalossa kävelymatkan päässä tapahtumakohteista. Sisäänkäynti on Pellavatehtaankadun puolella. Katso tarkemmin reitit ja bussit Reittioppaasta.

Lähin pysäköintihalli on P-Hämppi, joka on maksullinen. Katso tarkemmin Tampereen pysäköintipaikat.

Esteettömyys

 • Viidennen kerroksen toimistotiloja lukuunottamatta Monitoimitalo 13 on onnistuttu remontoimaan esteettömäksi. 
 • Ensimmäisessa kerroksessa sijaitsee Info-piste josta saa opastusta ja apua talossa liikkumiseen sekä tilojen käyttämiseen aina talon auki ollessa.
 • Hissillä pääsee kaikkiin kerroksiin.
 • Inva-WC:t löytyvät ensimmäisestä ja neljännestä kerroksesta.
Monitoimitalo 13 julkisivu
Monitoimitalo 13 ulko-ovet

Kalevan kirkko
Liisanpuisto 1, Tampere

Kalevan kirkko on vuosina 1964–1966 rakennettu moderni kirkkorakennus Liisankallion kaupunginosassa Tampereella. Sen on suunnitellut arkkitehtipariskunta Raili ja Reima Pietilä. Kalevan kirkko on Kalevan ja koko Tampereen tunnetuimpia nähtävyyksiä. Kalevan kirkolle ominaista on avaruus, valoisuus, kaarien pylväät, pystysuoruus (vrt. vanhat katedraalit), valkaisemattoman pellavan väri, puupinnat, näköesteettömyys ja suorakulmattomuus.

Saapuminen ja pysäköinti

Rautatieasemalta on matkaa noin kilometri ja Sampola sijaitsee aivan vieressä.

Lähimmät joukkoliikenteen pysäkit ovat: Kalevan kirkko, Teiskontie 13 ja Sampola. Katso tarkemmin reitit ja bussit Reittioppaasta.

Esteettömyys

 • Esteetön kulkureitti kirkon pääovelle vasemmalta puolelta.
 • Induktiosilmukka kirkkosalissa, paras kuuluvuusalue on saarnatuolin puolella etuosassa.
 • Pistevirsikirja on tilaisuuksien aikana kirkkosalin pääoven läheisyydessä. Muina aikoina sen saa pyydettäessä henkilökunnalta.
 • Inva-WC sijaitsee vain seurakuntatiloissa, jonne erillinen sisäänkäynti Sammonkadun puolelta.
 • Kirkkosalista seurakuntatiloihin pääsee porraskiipijällä vahtimestarin avustuksella.

Kalevankirkko sisältä