Tanssin luonto -avajaiskonsertti

Hebe. Kuva: Kertu Alvre.

Tullikamarin Pakkahuone 
To 16.6. klo 20–22 
 

Kottilan kylässä vietetään vihkimisen kuulutuksen jälkeen kuuliaistansseja. Papin kaapuun on näissä juhlissa kätkeytynyt Louhi, Pohjolan paha akka. Louhi noituu viattoman morsiamen ja synnyttää tämän välityksellä maailmaan yhdeksän tautia. Yksi taudeista jää nimeämättä ja tämä pahnan pohjimmainen saa lopulta aikaan odottamattoman yllätyksen. 

Kottilan pohjimmainen pahana on tanssiteatteriteos, jota siivittää kalevalamittainen runous. Teoksen sisällön ja koreografian ovat suunnitelleet Oamkin tanssinopettajaopiskelijat ja musiikista vastaa Oulun yliopiston musiikkikasvatuksen opiskelijat. 

Kirjavat-ryhmä yhtyeensä Polentan kanssa tuo konserttiin teoksen Eteinen. Eteinen heijastelee hetkeä, jossa teemme päätöksen, suuren tai pienen valinnan. Teos sai alkunsa tanssijoiden aikuistumiseen liittyvästä ahdingosta: miten tehdään perhe- ja työelämässä itselleen oikeita valintoja? Miten eletään kestävää elämää osana yhteiskuntaa?  
 
Konsertissa esiintyy myös virolainen, nuorten ryhmä Hebe. Unkarista saapuva Kis Malom Tánccsoport esittää perinteisiä, unkarilaisia kansantansseja. Rovaniemeläinen Siepakat esittävät tanssin Ulos haudasta. Tanssin on koreografioinut Siina Toimela. 

Tullikamarille esteetön kulku. 

Liput:
20€/10€ (lapset alle 16 vuotta, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja varusmiehet. Alle 7-v. Ilmaiseksi). 
Lippupisteestä ja Tiketistä 
www.lippupiste.fi 
www.tiketti.fi 
tai Sottiisi-passilla.  

Ennakkolipunmyynti päättyy tuntia ennen esitystä. Ovilipunmyynti aukeaa puoli tuntia ennen esitystä.