Saa tanssia! -lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret Saa tanssia! Kokeneemmille nuorille on Saa tanssia! –kokonaisuudessa omat baalitanssit, jotka koostuvat karjalaisista parin kanssa tanssittavista kaavatansseista. Ne tanssitaan tietyn kaavan mukaan ja esitetään osana Saa tanssia! -kokonaisuutta. Lapsille ja kansantanssiharrastuksen alkutaipaleella oleville on oma kokonaisuutensa.

Lasten ja kansantanssin alkutaipaleella olevien nuorten kokonaisuudet (taitotasot A ja B) kietoutuvat osaksi Priimatiimaa, Tanssiralli-katselmuksen päätöstilaisuutta. Priimatiimassa lapset ja nuoret juhlivat heille ominaisella tavalla Pispalan Sottiisin ja Nuori Kulttuuri –toiminnan syntymäpäiviä. Tämän taitotason tanssit on koottu Pispalan Sottiisin helmistä eri vuosikymmeniltä sekä Saa tanssia! -kokonaisuuden tansseista, jotka on sommiteltu lasten näkökulmasta. Kokonaisuuden sommittelun ja koreografioiden takaa löytyy kansantanssiväelle tuttu tanssinopettaja AMK Jutta Wrangén. 

Taitotaso A, Hei lystiä (lasten leikkiohjelma) - linkki avautuu uuteen ikkunaan

Arkistojen kätköistä nostin esille Hei lystiä- tanssin, sekä alkuperäiseltä nimeltään olevan Helsingin matkan, joka nyt muovautui Tampereen matkaksi. Vanha tuttu, aikuistenkin ohjelmistossa oleva Talikkalan markkinoilla muokkautui myös lapsille. Kaikissa lauluissa on muokatut sanat. Niistä voi tehdä ryhmän omaan käyttöön, omalle alueelle sopivat vaihtamalla muutamia sanoja.  - Jutta Wrangén

Taitotaso B, Kahdella (hieman edistyneemmät lapset ja nuoret) - linkki avautuu uuteen ikkunaan. 

Pispalan Sottiisissa juhlitaan ensi kesänä synttäreitä ja näin ollen näissä tansseissa on esillä sekä Tampere, että menneet vuodet. Joku saattaakin muistaa osan tansseista ollessaan itse lapsi tai nuori. Kahdella- kokonaisuudessa on aloitustanssina Pispalan Sottiisi, johon Antti Savilampi on aikanaan tehnyt aikuisille tanssin. Toisena nähtävää Piiraspolkkaa on tanssittu Sottiisissa jo vuonna 1976 ja kokonaisuuden päättää Seni, joka muokkautui Baalit- kokonaisuuden versiosta. Kahdella sisältää jo jonkin verran enemmän parin kanssa tanssittavia osioita, joiden kautta harjaantuu paritanssillisuuskin.