Kis Malom Tánccsoport

Kis Malom Tánccsoport (HU).

Unkarissa Fejérin läänissä sijaitsee Martonvásárin kaupunki, joka on tarjonnut kansantanssiopetusta jo 50 vuoden ajan. Tämän kaupungin taidekoulusta Pispalan Sottiisiin saapuu tanssiryhmä Kis Malom Tánccosoport, joka muuten suomeksi tarkoittaa pienen tuulimyllyn tanssiryhmää. 

Martonvásárin taidekoulussa uskotaan kansallisperinteiden, kuten kansantanssin, taiteen, kansanlaulujen ja yleisesti ottaen kulttuurin vaalimiseen. Koulussa vallitsee vahva usko siihen, että tämän kulttuurille merkittävän työn toteuttamisessa koululaitoksella on merkittävä tehtävä. Heidän kansantanssin tiedekuntansa onkin kerännyt runsaasti kiitosta, minkä lisäksi monet koulun tanssiryhmät ovat menestyneet hyvin erinäisissä tapahtumissa ja kilpailuissa, niin kotimaassaan kuin kansainvälisillä festareilla. 

Koulusta lähtöisin olleet kansantanssiryhmät ovatkin vuosien varrella esiintyneet mm. Espanjassa, Portugalissa, Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Puolassa, Slovakiassa, Turkissa, Kreikassa, Kyproksella, Israelissa, Kanadassa ja Suomessa. Tämän lisäksi koulun ryhmät ovat pitäneet tärkeänä eri maissa sijaitsevien unkarilaisyhteisöjen kanssa järjestettyjä tapaamisia. 

Kis Malom Tánccsoport koostuu 14-17-vuotiaista tanssijoista, ja tanssit keskittyvät autenttisiin unkarilaisiin kansantansseihin, kuten Moldovai, Mezóségi, Sárközi ja Szilágysági. Tanssia säestää autenttinen folkbändi, jonka instrumenttivalinnat juontavat juurensa Unkarin kansantanssin ja –musiikin perinteeseen.