Kuohu

Kuva: Venla Lankinen

Kuohu Klaukkalan kansantanssijoiden nuorten aikuisten ryhmä, joka harjoittelee tavoitteellisesti. Ryhmä ollut toiminnassa jo yli kymmenen vuotta, mutta nimellä Kuohu he ovat tanssineet viisi vuotta. Kuohun vahvuuksia on tanssillisesti tilan hahmottaminen ja erilaiset kuviot. Ryhmä omaksuu nopesti uutta ja viimeistään kaksi edeltävää tanssikautta on osoittanut, että mikään määrä haamupareja ei ole heille este. Tanssimyllyssä esitettävän teoksen kanssa ryhmä on lähtenyt kasvattamaan kokonaisvaltaista esiintyjyyttä ja katselmuksessa he pääsevät ensimmästä kertaa tanssimaan oman bändin kanssa.

Kuohu esittää Tanssimyllyssä teoksen Lähtöjä (2022). Teos koostuu neljästä kohtauksesta joiden tanssiteemat kiteytyvät sottiisin, polkan, tangon ja menuettivalssin ympärille.
”Olen nähnyt tämän niin monta kertaa ennenkin. He tulevat kantaen mukanaan puolta elämäänsä tai ihan vain itseään. Astuvat junaan jokainen. Tämä hetki on minulle toistuva ja heille käännekohta menneen ja tulevan välissä. Voin vain arvata mikä on määränpää. Ei ole itseään toistavia lähtöjä.”

Koregrafiaa on työstetty yhteistoiminnallisesti ryhmän kanssa vuodesta 2020 lähtien. Kokonaisuudesta vastaa Siiri Suoniemi.
Muusikit:
Lähden – säv.+san.: Pekka Kuusisto ja Paula Vesala
Jag trår du står och sover – lastenlaulu (Ruotsi)
Flash-Tango – säv. Henna-Maija Vannemaa, san. Siiri Suoniemi
Kärleksvalsen – säv. Møller
Kaikki kappaleet:
sov.: Carolina Stenbäck, Verna Kylmänen, Aino Kinnunen