Nuori Kulttuuri

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta.  

Nuori Kulttuuri -toiminta rakentuu nuorten taidetapahtumien ympärille. Vuosittain toimintaan osallistuu tuhansia nuoria, nuorisotyön ja taiteen ammattilaisia, nuorten vanhempia sekä oppilaitosten edustajia. Vuonna 2020 on vuorossa tanssi. Alueellisia katselmuksia pidetään keväällä 2020 ja kausi huipentuu Tampereelle SottiisiMovesiin.  

Nuori Kulttuuri –toimintaa voidaan katsoa järjestetyn vuodesta 1970 alkaen. Aivan ensiaskeleet otettiin jo heti sodan jälkeen, mutta 70-luvulla nuorison taidetapahtumat vakiinnuttivat asemansa. Vireä viisikymppinen uudistuu ja vuodesta 2021 alkaen toimintaa toteutetaan uudella ajatuksella – tapahtuma avautuu tuolloin laajemmin kaikille taiteenaloille. Mutta sitä ennen juhlitaan Tampereella!